Отворена покана: Стойност-ценност (e-valuation)

Новина!
Имаме удоволствието да съобщим, че Фондация ДА ЛАБ получи дарение от Контракс АД в размер на 1000 лв. Управителният съвет на фондацията реши да добави сумата към платформата за продуциране на дигитални артисти e-valuation 2.0. Благодарение на тази подкрепа избраните двама автори ще получат финансиране от 2500 лв. за реализацията на своя проект.
КОНТРАКС подкрепя 30 български обществени каузи. По този начин компанията отбелязва за пореден път в 30 годишната си история, че е съпричастна, ангажирана и готова да подкрепи различни инициативи, с които да се подобри българския обществен и културен живот.

Фондация ДА ЛАБ:  „e-valuation 2.0 (Стойност-Ценност)“ 

 

Фондация ДА ЛАБ обявява отворена покана за изпращане на предложения за проекти, които ще бъдат създадени в рамките на второто издание на Платформата за дигитални изкуства „e-valuation 2.0 (Стойност-Ценност)“. 

 

Тема: Темата на проекта „e-valuation“ е кодово послание за многопластов прочит на понятията за стойност и ценност. От една страна, характерът на дигиталните артистични практики предполага боравенето с различни стойности (например: информационни данни за околvdfната среда - реална и виртуална). От друга, поставяме въпроса за стойностите на дигиталното изкуство като ценност съизмерна с неговото новаторство, социалната рефлексивност, подчертаната диалогичност с публиката, средата и общността. 

 

Кой може да кандидатства: Български артисти, които работят в сферата на дигиталните изкуства. Те са поканени да предложат идея за художествен проект, който интерпретира по оригинален начин темата на проекта и прилага по креативен начин дигиталните медии и технологии.

Условия: В резултат на проведения конкурс ще бъдат избрани два проекта, които ще получат подкрепа в размер на 2 500 лв. за реализация на проекта и професионално съдействие в процеса. Продуцираните проекти ще бъдат премиерно показани като самостоятелни изложби в галерия Depoo в София през юли 2022 г. и допълнително представени в различни национални и международни събития, като ДА Фест 9 и други.

 

Процес на кандидатстване: За да кандидатствате, изпратете по ел. поща на адрес: dalabfoundation@gmail.com следната информация:

- творческа автобиография;

- портфолио с избрани проекти в областта на дигиталното изкуство;

- предложение за проект – концепция и технически параметри.

Крайният срок за кандидатстване е 15 март 2022 г.

 

Повече за проекта:

Мисията на платформата “e-valuation” е стимулиране и продуциране на автори в областта на дигиталните изкуства и тяхното представяне. Нашата цел е развитие и популяризиране на съвременни форми на изкуство, създадено с дигитални медии и технологии. Важен елемент е съдействието в процеса на създаване чрез креативна и техническа подкрепа от екипа на Фондация ДА ЛАБ. 

 
За допълнителна информация и запитвания: dalabfoundation@gmail.com
Полезни линкове: Фейсбук събитие
Пълна информация: http://2019.da-fest.bg/bg/da-lab/novini/stojnost-tsennostzwnj-e-valuation.html

Проект „e-valuation 2.0 (Стойност-Ценност)“ се реализира с подкрепата на Столична Програма Култура и със съдействието на галерия Depoo.