Вероника Табакова & Яна Меламед (България)

DigiPhysics

 

Вероника Табакова завършва Звукорежисура, звуков и медиен дизайн в НМА “Панчо Владигеров” (2016) и Музикални технологии, специалност Пиано в Кралската Консерватория в Бирмингам (2018). Професионалната й биография включва работа като Звукорежисьор в БНР, Кралската обсерватория в Бирмингам и Драматичен театър Пловдив, а от 2020 г. е звукорежисьор в Софийската опера и балет.

 

Като част от проекта Combino Project е участвала във фестивалите “Беглика” и “Събуди се”, а през 2019 г. и интерактивната звукова инсталация SOULT - във фестивалите “Вода”, “НОЩ на музеите и галериите” в Пловдив и DA Fest, София. През 2018 поставя като режисьор, продуцент и звуков дизайнер интерактивното звуково представление “Forest Labyrinth”. Вероника е носител на множество награди от национални и международни конкурси по пиано, както и награди за звукозапис, едитинг и миксиране. 

 

Яна Меламед е с бакалавърска степен по “Сценография” от НХА, София (2015) и магистърска степен по “Проектиране на авторски визуален спектакъл” от Toneel Academy, Мастрихт, Нидерландия (2015). Тя е автор на сценографията и костюмите на постановки като авторската “Преди началото, имало ли е край?”, Сфумато, 2013г и “Хамелеонът на пастира”, НАТФИЗ, 2014. Художествен директор на фестивал “Беглика” 2009-2014 и автор на инсталации за частни клиенти.