Хироя Сакурай

Роден в Йокохама, Япония. Сред изложбите му са Биеналето в Сидни (1982), Поствоенно изкуство в Япония, Център "Гети", САЩ (2007).
Творби на Сакурай се намират в колекциите на Националната галерия на Канада и J.Paul Getty Trust.
Сакурай е награждаван на филмовия фестивал Asolo Art Film Festival, Италия, (2016), Tokyo Video Festival (2017), Ann Arbor Film Festival, САЩ, (2018)

 

 

Изворът XI
2020
7 мин 50 сек, HD

В изкуствено създадените водни пътища на оризовите полета водата в природата трябва да следва изкуствени правила. В по този начин природата се превръща в абстрактна, което поражда нова форма на красота, различна от естествената. състояние. Темата на това произведение е оживлението на водата, когато тя следва изкуствено създадения път. В епизод 11 на "Потокът" разглеждам въпроса защо се създават водните потоци. Водата тече през водни потоци е необходима за отглеждането на земеделски култури. Селскостопанските продукти се произвеждат основно за човешка консумация и се продават и разпространяват на пазара, където културите се се отглеждат отново и се получават печалби. Икономиката и разпределението на стоките са тези, които създават водния поток, който циркулира в обществото чрез транспорта и информацията мрежи. 

Полетата са разделени от транспортни мрежи и реки. Водните пътища са разположени така, че да пренасят водата от реките до земеделските земи, подобно на кръвоносните съдове. Транспортната мрежа, която управлява логистиката, включително разпределението на селскостопанските продукти, е свързана с магистрали и се издига като паметник в гигантски кръг. По магистралите има безкраен поток от превозни средства, които пътуват и циркулират, за да поддържат човешкото общество.
Освен това полетата са дом на разнообразни живи организми, образуващи екосистеми, които използват средата, създадена от човешкото общество.